Bad weather, good photos?

Örbäcken, Hagfors

Så, stämmer det?

Hur tänker ni runt era foton, är det verkligen de bästa bilderna när solen står högt på himlen och inte ett moln så långt ögat når? Detta är, enligt mig, en riktigt dålig ursäkt när man som fotograf inte orkar ut. Tänker på mig själv nu. Så funkar jag tills jag får ett anfall och måste göra det jag vill.


Det är första december, snön som kommit senaste veckan har regnat bort och det fortsätter att regna. Egentligen vill jag ta en tur med min mountainbike men då har jag så roligt så jag glömmer bort min näst roligaste hobby, fotograferingen. Det har varit många turer på cykeln i samma spår häromkring bygden så jag tar mig en tur för att se om jag kan hitta något nytt att åka på. Fast det blir ingen längre tur för magen kurrade så höll mig från att vandra iväg i skogen för långt. Det blev mestadels i de gamla spåren men ändå ser man lite möjligheter runt om. Ändå kul att försöka få så bra bilder som möjligt i dåligt väder. De flesta som ser bilder på sociala medier osv, ser dom ju alltid i bra ljus. Soluppgång, solnedgång, klar blå himmel o starka färger. Kan själv tycka att man tyvärr jagar detsamma hela tiden som fotointresserad och det hämmar iaf mig att utvecklas.

Så jag försöker hitta bra bilder. Inte alltid man lyckas men då fick man iaf en promenad. Bra för flôtet så att säga.

Joakim EricssonComment